top of page

Använd rädslan till din fördel i en kreativ process

Uppdaterat: 18 aug. 2023Kära kreatör,


Idag vill jag berätta om hur jag, efter 20 år av kreativa blockeringar, plockade upp en penna och skrev av mig rädslan för att skapa.

Kanske vet du hur det känns att vara riktigt rädd för att använda sin kreativitet?

Den absurda känslan av att vara rädd för ett vitt papper, en tom målarduk, ett dansgolv som längtar efter dina bara fötter eller ett alldeles tyst rum som väntar på att du ska fylla det med toner? Känner du igen den rädslan?

Bra.

Den rädslan är en kreativ blockering och bakom en kreativ blockering finns kreativ kraft.


Själva blockeringen går att häva.


Och det är enklare än vad man kan tro (åtminstone mycket enklare än vad den sjungande kören av kritiska röster i huvudet vill få oss att tro).

Av den anledningen har jag satt ihop ett gratis föredrag med tre kraftfulla tekniker som löser upp kreativa blockeringar: GÅ TILL FÖREDRAG


Själv var jag övertygad om att jag aldrig skulle kunna skriva en roman eller komponera en låt. Kritikern i mitt huvud var nämligen väldigt mån om att påpeka att mina texter inte var tillräckligt bra, att jag inte var tillräckligt begåvad, att jag ändå inte hade tillräckligt med tid...


Och så var det en tanke som ljöd högre än alla de andra - favoritverktyget i min egen inre tortyrkammare:


”Folk kommer skratta åt mig”


Det gjorde de inte.


Och som du förstår så går det alldeles utmärkt att skapa saker TROTS rädslan, annars hade mina skapelser aldrig blivit till. Du kan till och med använda rädslan till din fördel i en kreativ process.


Med hjälp av teknikerna som presenteras i föredraget tilläts jag skruva ner volymen på mina självkritiska tankar så pass att de klokare rösterna inombords, intuitionens röster, plötsligt blev lika tydliga och urskiljbara som bilden i en blankpolerad spegel.

Så fel jag hade haft.


Att häva mina kreativa blockeringar kändes som att se sig i spegeln för allra första gången.


Jag förväntade mig att möta bilden av en myra, visserligen en stark liten jäkel, men det som uppfodrande stirrade på mig från andra sidan spegelglaset var en hel elefant.


Jag höll på att slå knut på min egen snabel.


Jag hade inte haft en aning om vem jag var under alla de där självkritiska rösterna. Jag hade inte haft en aning om vad kreativiteten där inne kunde åstadkomma.

Den upplevelsen vill jag att du också ska få.

Så ta gärna en titt på föredraget. Det visar hur du gör för att börja putsa den där spegeln och får syn på den kraftfulla varelsen där inne.


Föredraget innehåller bland annat:

  • En övning som hjälper dig att få kontakt med ditt inre, skaparglada barn.

  • Tips på vad du kan göra för att separera prestationsångest från din kreativa process.

  • Fler vanliga missuppfattningar kring kreativt skapande.

  • Och, förstås, 3 kraftfulla tekniker för att öka ditt kreativa flöde och lösa upp blockeringar.

Passa på att ta del av det idag, medan det fortfarande finns tillgängligt. Här kommer länken igen (obs, kostnadsfritt): 3 KRAFTFULLA TEKNIKER SOM LÖSER UPP KREATIVA BLOCKERINGAR


Varmt välkommen!

/Hanna

100 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page